Elon stärker norgesatsning med inköp från Electra

Elon_Electra-2019

Elon och Electra har sedan tidigare initierat ett tätt samarbete för att skapa Nordens största fackhandelskedja inom hemelektronik och vitvaror. Elon meddelar 13 augusti att som ett led i satsningen kommer nu även Elon i Norge att köpa all hemelektronik via Electra, med start redan i mitten av augusti i år, och att satsningen stärker Elon i Norge och relationen till kunderna genom ännu mer konkurrenskraftiga priser på hemelektronik.

– Vårt nära samarbete med Electra har redan burit frukt på många sätt och när vi nu stärker inköpen i Norge med hjälp av Electra stärker vi både vår lokala position där såväl som vår ledande roll i Norden, säger Stefan Lebrot, VD och koncernchef på Elon Group.

Electra, som har lång erfarenhet av effektiva inköp av hemelektronik och logistiklösningar, kommer från och med mitten av augusti att förse Elons nära 50 butiker i Norge med all hemelektronik.

– Tillsammans med Elon har vårt mål alltid varit att skapa Nordens ledande aktör och nu tar vi steg för steg mot det målet. Genom att försörja alla Elons butiker i Norge med hemelektronik får vi ännu starkare inköpskraft och volymer, något som direkt kommer de norska konsumenterna till godo, i form av attraktiva prispressade produkter,  säger Anneli Sjöstedt, VD och koncernchef på Electra.

Elon anger att man har en stark ställning i Norge med nära 50 butiker och att man genom kombinationen av lokala butiker och starka internetsatsningar kan nå ut till alla norrmän på det sätt som önskas av konsumenterna, från rådgivning till leverans och service.

– Precis som i Sverige så är det tuff konkurrens i Norge och därför känns det riktigt kul att vi ser hur väl våra ansträngningar att erbjuda noga utvalda prispressade produkter med rätt rådgivning och smidiga köpprocesser tas emot på marknaden. När vi nu samarbetar ännu tätare med Electra kommer vi på en gång att kunna erbjuda alla våra norska konsumenter ett ännu större värde på både vitvaror och hemelektronik, säger Asle Bjerkebakke, VD på Elon i Norge.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone