Försäljningen av fläktar slår nya rekord

Elgiganten-fans

Förra året började tillgången på fläktar sina redan i början av juli, och av den anledningen var det många som fick ta sig igenom sommaren utan ett svalkande tillskott i hemmet, berättar Elgiganten, och meddelar att i år finns fläktar kvar, inte på grund av den betydligt svalare sommaren, utan för att de rustat upp rejält.

– Vi har sett hur våra kunder förberett sig inför sommaren, det såldes mycket fläktar och AC redan under våren. Känslan är att förra årets supersommar lever kvar i kundernas minne och att de i år köpt på sig klimatprodukter i god tid för att ha behagligare klimat hemma. Vi hade också en rejäl peak kring nationaldagen då vädret var riktigt varmt, då sålde vi i princip slut våra lager. Nu har vi lyckats få tag på ett antal nya partier. Mycket har redan nått varuhusen, men mer är också på ingång under kommande veckor, säger Joakim Lindberg, Commercial Manager på Elgiganten.

Den 9:e juni 2019 publicerades artiklar i Svenska Dagbladet, Expressen och Dagens Nyheter där Elgigantens försäljningschef Andree Ekström informerade om att det dittills sålts lika många fläktar i år som under hela förra säsongen. Nu drygt en månad senare, har det sålts tre gånger så många fläktar och Air-condition som under hela 2018, som i sig var ett succé år – dessutom har det sålts tio gånger så många fläktar och Air-conditions online, jämfört med ifjol, meddelar företaget.

– Vi har en fantastisk utveckling både på kalluftsfläktar och portabel Air-condition. Vi ser också att värmepumpsförsäljningen dubblerats, en kanonprodukt för de kunder som inte bara önskar en sval sommar utan också vill ha nytta av sin investering under höst och vintermånaderna. Våra klimatprodukter säljs fortlöpande och i bra takt. Får vi upp lite mer av den sydeuropeiska värmen så är det tveksamt om vi klarar efterfrågan. Vi följer väderprognoserna dag för dag och gör vad vi kan för att få fram fläktar och AC till våra varuhus, säger Joakim Lindberg.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone