Försäljningstrender avslöjar årets julklapp

ELON-Aretsjulklapp2018

ELON har utvecklat en metod för att utse årets julklapp i Sverige genom att använda trender i försäljningsdata från senaste året och korsköra det med frågor från konsumenter till kedjans medarbetare i över 300 butiker runt om i Sverige.

– Genom att korsköra uppåtgående trender i vår försäljningsdata med de frågor som vi får från kunder kan vi identifiera den hetaste produktkategorin inför årets julhandel. Jämfört med andra årets-julklapp-utmärkelser är vår baserad på verkliga försäljningstrender, säger Camilla Waldmark, PR & kommunikationsansvarig på ELON.

Enligt metoden kommer årets julklapp att bli smarta belysningslösningar. Det är en typ av produkter som ökat betydligt i försäljning under det senaste året och knyter an till trender om att vara både hållbar och individuell.

– När vi tittar tillbaka på tidigare julklappar som blivit årets populäraste, så ser vi samma försäljningstrend som vi nu ser för smarta belysningslösningar, säger Camilla Waldmark.

Smarta belysningslösningar är en del av det digitala hemmet och kan både spara energi och öka möjligheter att individuellt anpassa ljus efter behov och situation. Det finns en rad olika alternativ på marknaden i olika priskategorier.

För förstagångsköparen finns det en rad saker att tänka på:
* Vill du att lamporna ska kopplas upp mot en hub (som Philips Hue) eller direkt mot Wi-Fi?
* Vilken sockel har din armatur? Olika lampor har olika sockeltyper.
* Önskar du dimma vitt ljus, skapa varmare ljus eller få färger? Det styr ditt lampval.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone