Brockmann går från Electrolux till Bosch

Electrolux-JanBrockmann

Electrolux meddelade 18 augusti att Jan Brockmann, Chief Operations Officer och Executive Vice President på AB Electrolux, har sagt upp sig från sin position för att ta sig an ett externt uppdrag, samt att han är fortsatt anställd hos Electrolux till och med den 30 september 2020 och att planeringsarbetet för att ersätta rollen har inletts.

– Jag vill tacka Jan för betydelsefulla insatser under hans tio år på Electrolux. Under hans ledning har Global Operations-funktionen, med stort fokus på modularisering och automation, gjort stora framsteg inom effektivitet, produktkvalitet och innovation för Electrolux, säger Jonas Samuelson, VD och koncernchef för Electrolux.

Jan Brockmann anställdes på Electrolux 2010 som chef för forskning och utveckling inom vitvaruverksamheten. Han har ingått i koncernledningen sedan 2011, först som teknikdirektör och sedan 2015 i sin nuvarande roll.

Samma dag meddelade Bosch att Jan Brockman blir en del av Bosch Group den 1 november 2020 och kommer att ta över som ordförande för Bosch Thermotechnology Division (som 2019 hade intäkter på 3,6 miljarder euro) den 1 januari 2021.

Brockmann kommer att efterträda Uwe Glock, som kommer att byta till Supervisory Board of Bosch Thermotechnik GmbH den 1 januari 2021 och som kommer att fortsätta att fungera som President of the Federation of the German Heating Industry (BDH).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone