Halvautomatisk kaffemaskin en succé

DeLonghi-LaSpecialista

Marknaden för hel- och halvautomatiska kaffesmaskiner går spikrakt uppåt, meddelar De’Longhi, och förklarar att en kombination av att fler vill kunna dricka lika gott kaffe hemma som på café samtidigt som vi spenderar allt mer tid hemma till följd av pandemin tros vara anledningarna. För ett år sedan lanserade De’Longhi den halvautomatiska kaffemaskinen La Specialista, som enligt företaget har gjort succé.

– Det ökade intresse som vi ser för att dricka riktigt gott kaffe hemma gynnar produktkategorierna halv- och helautomatiska kaffemaskiner. Det finns ett växande antal människor som också vill känna att de bemästrar kaffehantverket och då är La Specialista den perfekta kaffemaskinen. Man tillreder sin kaffe själv utan att tumma på kvalitéten. Vi kommer under våren 2021 att lansera fler liknande modeller för att möta det stora intresset, säger Ulrika Ekelund, Marketing Manager De’Longhi Scandinavia.

La Specialista är designad i rostfritt stål, vilket skall föra tankarna till en autentisk kaffebar. Med La Specialista behöver man inte vara expert på kaffe, det räcker med att man uppskattar en verkligt god kaffe för att kunna bemästra den, anger företaget, och berättar att det faktum att kaffemaskinen är halvautomatisk innebär att de mest komplicerade tillredningsmomenten, där man oftast går bet, hanteras av kaffemaskinen själv. Kaffemaskinen är intuitivt designad och förinställd för de mest populära kaffedryckerna som också kan skräddarsys efter personligt tycke och smak, berättar företaget, och anger att den inbyggda och automatiska kaffekvarnen med precision maler de hela bönorna, och den kan ställas in enligt önskad malningsgrad.

En tamperstation ger med ett enkelt drag av en spak på sidan av maskinen ett optimalt pressat kaffe för vattnet att rinna igenom och ner i koppen, säger De’Longhi, och meddelar att det danska testinstitutet Taenk har utsett La Specialista till “Bäst i test” vid genomgång av halvautomatiska kaffemaskiner.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone