Home Connect Plus – en app för smarta hemmet

HomeConnectPlus-App

Företaget RIO har lanserat Home Connect Plus-appen i Sverige – som en app som är gratis, lättanvänd, tillverkar- och gränsöverskridande och som innebär att utrustning för smarta hem från ledande tillverkare nu kan styras från en och samma app.

Oavsett om det är frågan om smarta högtalare, belysningssystem eller automatiserade persienner ger smarta hem-apparater inte bara mer komfort och ökad säkerhet, utan sparar också tid och gör livet enklare på många plan, meddelar RIO, och berättar att hittills har komplicerad styrning, olika appar från olika tillverkare och brist på kompatibilitet satt käppar i hjulet.

RIO menar att Home Connect Plus är lösningen som gör det lättare att bygga upp ett smart hem – användarna kan koppla samman olika smarta hem-apparater och hela system från olika tillverkare med en enda app, styra dem centralt och anpassa dem efter tycke och smak.

RIO meddelar att man har samarbetat med många ledande tillverkare för att utveckla en central plattform, och efter en framgångsrik lansering i Tyskland och Österrike finns appen nu även i Sverige och kan laddas ner gratis från alla vanliga appbutiker.

Stort partnernätverk viktigt
En app som Home Connect Plus förutsätter ett stort och vittförgrenat partnernätverk, förklarar företaget, och berättar att över 40 ledande varumärken och tillverkare av smarta hem-apparater, som Philips Hue, Sonos, Yale, tado, Gardena, Somfy och Home Connect-hushållsapparater, redan ingår i denna gemenskap.

Appen Home Connect Plus – som nyligen tilldelades det prestigefyllda priset Red Dot Award 2021 för sin banbrytande design – säkerställer att alla enheter som stöds är kompatibla och samarbetar. Appen fokuserar på de viktigaste funktionerna i respektive tillverkares apparater och enheter så att de är lätta att använda och ger maximalt mervärde i vardagen.

Automatiserade sekvenser i centrum
I centrum för Home Connect Plus-appen står de automatiserade sekvenserna. De skapas helt och hållet utifrån användarens behov i några få steg enligt “om-så”-principen och aktiveras till exempel genom tidsstyrning eller med ett enda klick. I appen finns anpassningsbara så kallade boards, där de viktigaste funktionerna hos olika apparater och enheter samt egna automatiserade sekvenser finns överskådligt samlade på en instrumentpanel.

Om användaren till exempel har skapat den automatiska sekvensen “Leaving Home” i appen låser sig det smarta dörrlåset automatiskt, ljuset släcks, värmen sänks och larmsystemet slås på när han eller hon går hemifrån. Om ett fönster skulle råka stå öppet eller om ugnen glömts på får användaren automatiskt ett push-meddelande.

– Lanseringen av Home Connect Plus i Sverige är ett viktigt steg för oss. Skandinavien och Sverige har alltid varit trendsättare inom många områden. Nu ska vår app underlätta vardagen för användarna genom intelligent sammankoppling, personliga inställningar och möjligheten att styra allt från en punkt. Vi är stolta över att ha många starka partners med oss när vi tar detta viktiga steg. Tillsammans arbetar vi alla för ett stort mål – att öka livskvaliteten i det smarta hemmet, säger Lauri Pesonen, VD för Residential IoT Services.

Om RIO
RIO är en förkortning av Residential IoT Services GmbH, ett startup-företag som sedan 2019 har arbetat med visionen att göra människors vardag enklare genom att erbjuda ett brett utbud av tekniska lösningar för smarta hem. RIO är ett helägt dotterbolag till Robert Bosch GmbH.

Appen kommer göras tillgänglig i flera andra europeiska länder under 2022.

Mer information om Home Connect Plus finns här.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone