Ny affärsmodell: Hyr en robotdammsugare

Electrolux-Hyr_robotdammsugare

Electrolux erbjuder sedan en tid kunder möjligheten att abonnera på företagets robotdammsugare Pure i9, till en kostnad av 79-249 kr i månaden beroende på hur stor yta som städas.

Electrolux meddelar att prissättningen vid hyra av robotdammsugare fungerar enligt följande; en kvadratmeter kostar en krona att dammsuga – har man exempelvis en yta på 30 kvadratmeter som roboten dammsuger fyra gånger på en månad blir månadskostnaden 120 kr. Oavsett hur lite roboten dammsuger en månad är minsta beloppet att betala 79 kr för en månad, och oavsett hur många kvadratmeter som dammsugs är maxbeloppet per månad 249 kr.

Man kan avsluta sitt abonnemang när som helst, men om man väljer att avsluta det innan 18 månader får man betala en “cirkulär ekonomi-avgift” på 799kr, anger Electrolux, och berättar att för att uppnå perfekt resultat över tid och förlänga livslängden skickas ett service-kit (som innehåller nya filter och borstar) kostnadsfritt ut till abonnenterna ungefär en gång per år.

Skulle robotdammsugaren gå sönder genom vanlig användning eller om batterierna skulle ta slut byter Electrolux ut roboten.

Mer information här.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone