Indesit integrerat i Whirlpool

Whirlpool-Indesit

Som en följd av Whirlpool Corporations förvärv av Indesit Company SpA, i oktober 2014, har företagen nu kombinerat verksamheterna och integrerat sina bolag i Norden.

– Då vi redan tidigare slagit samman våra respektive organisationer kommer våra kunder inte märka någon större skillnad. Tvärtom är vi övertygade om att integrationen kommer göra det lättare för oss att samarbeta mer effektivt då vi inte längre behöver skilja Whirlpool- och Indesit-verksamheterna åt. Exempelvis kommer våra kunder kunna beställa och få levererat både Whirlpool- och Indesit-produkter på samma order, säger Håkan Blom, Head of supply chain, nordic.

– Samtidigt som Indesit integreras med Whirlpool i Norden kommer vi att flytta vårt legala säte, från Finland till Sverige. Inte heller det kommer göra någon större skillnad för våra kunder, förutom att det blir en svensk juridisk enhet som är samarbetspartner, förklarar Håkan Blom.

Förändringen är väl förberedd då ett projektteam både från Norden och Europeiska huvudkontoret i Italien jobbat större delen av 2018 med detta.

– Det kan låta mycket, men vi passar också på att uppgradera vårt affärssystem, vilket alla som gjort det vet kräver noggrant förarbete, berättar Håkan Blom.

Om någon kund eller samarbetspartner har några frågor om detta är de välkomna att kontakta sin ordinarie kontaktperson.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone