iRobots robotmopp lanseras på Elgiganten

iRobot-Robotmopp

Ser du en framtid där robotar lagar mat, städar ditt hem och serverar dig kaffe varje morgon? Tro det eller ej, men framtiden är närmare än du tror, meddelar Elgiganten, som 20 augusti lanserade iRobots robotmopp som ett komplement till robotdammsugaren.

Moppa är en syssla som kräver både tid och ansträngning, förklarar Elgiganten, och berättar att moppa kan omöjligen vara någons favoritsyssla. Med detta i åtanke har iRobot nu lanserat en robotmopp, där det ända du behöver göra är att fylla tanken, trycka på start och låta roboten göra sitt.

– Robotmoppen bidrar till en fantastisk utveckling av städning i hemmet. Alla gillar att ha det rent hemma och nu kan dina golv bli skinande rena varje dag, utan minsta ansträngning. Det häftiga med iRobots robotmopp är att den kommunicerar med din robotdammsugare för att kunna moppa där dammsugaren precis gjort rent, säger David Rönngård, försäljningschef för vitvaror på Elgiganten.

Robotdammsugare har sålts på Elgiganten sedan 2008. Sedan dess har den underlättat städningen för tiotusentals hushåll i Sverige. År 2015 blev robotdammsugaren utsedd till årets julklapp av HUI research. Efter det har robotdammsugaren blivit ännu mer populär, det blir varje år allt vanligare att man väljer en robot när man skall köpa en ny dammsugare, meddelar Elgiganten, och förklarar att en robotdammsugare inte ersätter vanliga dammsugare helt och hållet, utan ett hushåll har ofta två, till och med kanske tre, olika sorters dammsugare. Dessa är ofta en klassisk dammsugare som kommer in i olika skrymslen och vrår, en robotdammsugare som står för den vardagliga städningen samt en handdammsugare som fungerar bra till möbler och även till bilen.

Med en robotmopp behöver du däremot inte tre olika sorters moppar, utan det räcker faktiskt med bara en – robotmoppen, anger Elgiganten.

– Robotdammsugarna har blivit bättre och bättre med tiden. Nu har vi robotar som tömmer dammbehållaren själv och sen ber robotmoppen gå ut och moppa efteråt. Detta ersätter i stort sett helt den dagliga städningen, säger David Rönngård.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone