Jonas Danielsson ny VD på Hemmy

Hemmy-JonasDanielsson

Jonas Danielsson är utsedd till ny VD på det snabbväxande e-handelsföretaget Hemmy, anger företaget, och berättar att Jonas Danielsson har lång erfarenhet från såväl vitvarubranschen som den svenska e-handeln. Han har tidigare varit inköpschef och VD för Tretti.se samt, bland annat, haft olika seniora befattningar inom Electrolux-koncernen, Samsung och Elgiganten.

En av bolagets medgrundare, Johan Forslund, har från starten varit VD. Johan kommer framöver att fortsätta att vara operativ i bolaget men ansvara för andra områden.

– Hemmy lanserades för drygt 1,5 år sedan och har haft en lovande start. Vi har haft stort fokus på att ha nöjda kunder och är särskilt stolta över att redan ha blivit utsedda till Sveriges bästa e-handlare inom vitvaror två gånger. Detta har även resulterat i en fin start försäljningsmässigt och Hemmy uppnår snart en rullande årsomsättning om 100 miljoner kronor. Med detta i ryggen vill vi fortsätta satsa och vi är väldigt glada att kunna utse Jonas Danielsson till ny VD för bolaget. Med Jonas som VD skapar vi ytterligare förutsättningar att snabbt ta betydande marknadsandelar och bygga ett framgångsrikt bolag, säger Paul Fischbein, medgrundare och styrelseordförande i Hemmy.

– Det känns fantastiskt att få ombord Jonas i ett skede där Hemmy satsar på fortsatt tillväxt. Alla vi grundare har haft nöjet att tidigare arbeta med honom så vi vet att han är helt rätt person för Hemmy, säger Johan Forslund, avgående VD för Hemmy.

– Hemmy har fått en flygande start och det är väldigt kul att få kliva ombord och ta detta till nästa nivå. Hemmy har potentialen att bli ett riktigt stort och framgångsrikt bolag och det skall vi lyckas med genom nära samarbeten med leverantörer, fortsätta ha riktigt nöjda kunder och med en hög effektivitet, säger Jonas Danielsson.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone