Kreativt utbyte på matlagningsevent

Miele-ChefsDialog_HenrikNorstrom

Matlagningsexperter i form av tolv internationella stjärnkockar och Mieles dialogugn – det är ingredienserna i “The Chef’s Dialog”, ett stjärnspäckat matlagningsevent som för första gången ägde rum i tyska Gütersloh. Tack vare stjärnkockarnas kreativitet har unika recept skapats för tillagning i den innovativa dialogugnen, meddelar Miele. Sverige representeras av stjärnkrögaren Henrik Norström (bild ovan).

Dialogugnen som lanserades av Miele i Tyskland sommaren 2018 och i Sverige våren 2019 har väckt uppmärksamhet runt om i världen, anger Miele, och berättar att elektromagnetiska vågor kombinerat med konventionella matlagningsmetoder ger förstklassiga matlagningsresultat på mycket kort tid – till synes omöjliga uppgifter som att få olika ingredienser i en komplett måltid att bli klara exakt samtidigt på plåten blir verklighet, vilket gör dialogugnen intressant också för proffskockar.

Alla experter som samlades i Gütersloh i slutet av maj 2019 har redan använt dialogugnen en tid för att nu presentera sina egna recept. Till exempel belgaren Roger van Damme med sin japanska Matcha Cake tillagad i en bastkorg. Det är inga problem eftersom de elektromagnetiska vågorna tränger igenom bastkorgen för att tillaga degen i korgen. För sin vegetariska rätt tillagade Nenad Mlinarevic från Schweiz ett helt kålhuvud i dialogugnen i 40 minuter. Resultatet var en lätt minskning i massa men tillagad exakt likadant rakt igenom och idealisk för vidare bearbetning, berättar Miele.

Den andra delen av eventet var en workshop tillägnad det kreativa utbytet kockarna emellan. Geir Magnus Svae (Norge) brynte kort en lammstek i en panna. Köttet placerades sedan med brynt smör på en bädd av hö och tillagades i 20 minuter i dialogugnen. Andreas Döllerer från Österrike tillagade havets frukter i sin grupp. Havsabborre och pilgrimsmusslor i persiljeolja placerades i en gratängform i dialogugnen. Utmaningen var att tillaga fisken utan att bränna den temperaturkänsliga oljan. Det är bara möjligt i Mieles innovativa produkt, anger företaget. Döllerer slår hål på fördomen att kockar vaktar avundsjukt på sina kreationer och inte gärna delar med sig av sitt kunnande: “Det var kanske vanligare i generationen före oss. Det här däremot är verkligen ett kreativt utbyte”.

Under eventet närvarade Markus Miele, företagets ägare och vd samt försäljnings- och marknadsdirektör Axel Kniehl som tillkännagav att Chef’s Dialog kommer att fortsätta och att fler event redan är planerade runt om i världen. I den första Chef´s Dialog var inte mindre än 11 Michelin-stjärnor och 106 Gault Millau-poäng involverade. Stjärnkockarna kom från Schweiz, Belgien, Norge, Sverige, Finland, Danmark, Österrike, Storbritannien, Italien, Jordanien och Tyskland.

Från Sverige deltog Henrik Norström, den flerfaldigt prisbelönade stjärnkocken som bland annat driver restaurang Lux Dag för Dag. Han har tagit silver i matlagnings-VM, Bocuse d’Or, och är ordförande för Gastronomi Sverige samt lagledare för det svenska VM-teamet. Henrik bjöd på vit sparris med fläderkräm, löjrom, ängssyra och fläderdressing.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone