La Pavoni nylanseras i Norden

LaPavoni-2021

2019 förvärvade Smeg S.p.a det italienska varumärket La Pavoni. La Pavoni grundades 1905 och har sitt säte i Milano. Företaget har blivit den främsta producenten av espressomaskiner genom att konkurrera i ett exklusivt marknadssegment med hjälp av kvaliteten på sina produkter och raffinerad estetik, anger Smeg, och berättar att samma filosofi följer man än i dag och detta ska ge synergier som berikar båda företagen. Förvärvet gjorde det möjligt för de två företagen att dela sina kunskaper om och gemensamma kärlek till sina produktlinjer, där stor vikt läggs på design och detaljer samtidigt som man stärker den kvalitetsmärkning som Made in Italy utgör, berättar företaget.

Under våren 2021 nylanseras La Pavoni på nordiska marknaden och distributionen hanteras av Smeg Nordic. På den finska marknaden är det samarbetspartnern Idelux som ansvarar för distributionen av produkterna. För att marknadsföra varumärket och dess produkter har företaget samarbetat med kända influencers samt italienska kaffetillverkaren Lavazza.

Flera av La Pavonis espressomaskiner finns nu tillgängliga på nordiska marknaden och säljs exklusivt i Smegs Concept butiker i Stockholm och Köpenhamn, Smegs officiella webbshop samt utvalda återförsäljare.

Mer information om La Pavoni och dess historia finns på www.lapavoni.com.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone