Magnus Håkansson ny vd för MediaMarkt Sverige

MediaMarkt-MagnusHakansson

Magnus Håkansson har utsetts till vd för MediaMarkt Sverige, meddelade företaget 1 februari, och berättar att Magnus har gedigen erfarenhet från ledande tjänster inom olika branscher, framför allt inom detaljhandel, och har sedan i augusti varit interim-vd för MediaMarkts svenska verksamhet.

Magnus Håkansson har drygt 30 års erfarenhet från ledande tjänster inom olika bolag. Under sina 10 år på RNB, Retail and Brands, var Magnus inledningsvis ordförande men hade rollen som vd och koncernchef i drygt åtta år. Magnus har tidigare varit vd för Expert Sverige, CFO för KF-koncernen och har mångårig erfarenhet som konsult både på AlixPartners och McKinsey. Magnus är även ledamot av styrelsen i Mekonomen, ordförande för GS1 Sweden samt ordförande för Tenant&Partner Group.
Sedan i höstas har Magnus innehaft rollen som interim-vd för MediaMarkt Sverige, men från och med den 1 februari tillträder han tjänsten som vd.

– Det känns otroligt bra att ha fått förtroendet att leda MediaMarkts fortsatta resa här i Sverige. Branschen är superdynamisk och utvecklas väl, även under det senaste året. Vi ska förbättra lönsamheten och fortsätta växa baserat på en stark kundupplevelse och effektivitet i alla led, säger Magnus Håkansson.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone