MediaMarkt & Nobia lanserar Granarpkök

Nobia-MediaMarkt

Nobia, en av Europas ledande köksspecialister, blir MediaMarkts köksleverantör i Sverige. De båda företagen har ingått avtal som innebär att Nobia kommer att leverera kompletta kökslösningar, tillgängliga för alla kunder hos MediaMarkt i Sverige. Köken kommer att säljas under varumärket Granarp, ett nytt varumärke med anpassat sortiment för MediaMarkts behov.

– Vi är stolta över att bli leverantör till MediaMarkt nu när de gör sin satsning på kompletta kökslösningar. MediaMarkt är sedan länge en av de ledande inom försäljning av vitvaror, att de nu erbjuder en helhetslösning för kök känns mycket spännande. Vi ser fram emot att skapa Granarps sortiment, anpassat för deras kunder, säger Sanna Batz, tf Kommersiell chef Channel brands, Nobia.

Det är första gången MediaMarkt går in i avtal om kompletta kök i Sverige, och de berättar att i valet av leverantör var kundanpassade kökslösningar, design och hållbarhet viktigt.

– Nobia blev ett naturligt val för oss. De är en av Europas ledande kökstillverkare som satsar på att vara ledande inom design och hållbarhet. Nobia har kapaciteten att leverera kök som tilltalar människor; med senaste design, olika stil och många olika kulörer. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda kunderna personligt utformade kökslösningar med varumärket Granarp, säger Magnus Håkansson, VD för MediaMarkt Sverige.

De första Granarpköken kommer bli tillgängliga i utvalda MediaMarkt-varuhus under första kvartalet 2022.

En kvartett frågor
I samband med att företagen meddelade samarbetet passade APPLiAnytt på att ställa en kvartett frågor till MediaMarkt, som Marknadsdirektör Lars Jungerth svarade på enligt nedan.

1. Kommer ni anställa kökssäljare/köksplanerare/köksarkitekter till era varuhus?
Ja, vi kommer att rekrytera erfarna kökssäljare i de fall vi inte redan har den kompetensen internt. Det är viktigt för oss att vi har rätt kompetens inom köksplanering som ger både trygghet och rådgivning för kunden.

2. Kommer köken installeras av montörer och kökssnickare i er regi?
Köken kommer att kunna installeras av kunden själv eller av etablerade montörer som vi kan rekommendera till kunden. Vi kommer inte att ha montörer och kökssnickare i egen regi.

3. Kommer ni lagerhålla några kökslösningar eller blir det beställningsvaror med leveranstid?
Nobia kommer att leverera kökslösningar direkt till kunden. Vi kommer inte att lagerhålla kökslösningar.

4. I ungefär hur många varuhus kommer ni lansera Granarp under första kvartalet nästa år, och kommer ni lansera i fler varuhus längre fram?
Det är för tidigt att svara på utrullningstakten i dagsläget, men målet är att lansera Granarp i flera varuhus under 2022.

MediaMarkt-LarsJungerth

Ny Marknadsdirektör
Lars Jungerth tillträdde tjänsten som Marketing Director på MediaMarkt Sverige den 1 december, 2021. Lars efterträdde Caganur Atay Uctu. Sedan juni har Lars arbetat på MediaMarkt som Project Manager. Innan dess kom Lars från rollen som vd för Departements & Stores Europe AB och dessförinnan som Nordic Marketing Director för Canal Digital.

– Lars har en lång och gedigen erfarenhet inom marketing och har haft ledande befattningar inom såväl detaljhandeln som inom andra konsumentnära verksamheter. Det är min starka övertygelse att Lars kommer bidra väldigt positivt till MediaMarkts framtida utveckling och det är med stor glädje som jag hälsar honom välkommen till oss på MediaMarkt, säger Magnus Håkansson, vd.

– Jag ser mycket fram emot utmaningen att ytterligare stärka MediaMarkts varumärke på den svenska marknaden. MediaMarkt är ett fantastiskt företag, och att tillsammans med en stark marknadsavdelning bidra till fortsatt tillväxt är en förmån, säger Lars Jungerth.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone