Miele ökar omsättningen med 3,2 procent

Miele-IncreasedSales2019

Miele meddelade den 13 februari att man under andra halvåret 2019 uppnådde en omsättning på 2,24 miljarder euro – 3,2 procent mer än föregående år.

– Detta är återigen ett bevis på att vi är väl positionerade med våra produkter och tjänster för att öka omsättningen och få marknadsandelar under utmanande förhållanden och intensiv konkurrens på marknaden, säger styrelsen för Miele.

Under innevarande år kommer denna tillväxt att konsolideras ytterligare, till exempel med köksapparater från den nya Generation 7000-serien, som kommer sätta nya standarder på marknaden med exklusiva innovationer, anger företaget, som den 31 december 2019 hade 20478 anställda globalt, vilket är fler än någonsin tidigare.

Denna publikation av halvtidssiffror beror på att Miele-gruppen har ändrat verksamhetsåret för att sammanfalla med kalenderåret (istället för att löpa från 1 juli till 30 juni).

Bland produktgrupperna bidrog framför allt tvättmaskiner, torktumlare och dammsugare till försäljningstillväxten. Inom den blomstrande sektorn med uppladdningsbara och handhållna dammsugare har Miele Triflex HX1 fått en framgångsrik start på marknaden, anger företaget.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone