Miljötvättmodul för tvätt utan tvättmedel

ReCap-moduler

ReCap Moduler AB har i samarbete med Miele och SWATAB tagit fram Sveriges första miljötvättmodul. Tvättstugan från ReCap är utrustad med tvättmaskiner från Miele som använder SWATAB:s unika, patenterade teknik med avjoniserat vatten för att tvätta utan tvättmedel i kallt vatten, meddelar företaget. Tekniken som används har utnämnts till Climate Solver 2017 av WHF.

Miele Professional har inlett ett samarbete med ReCap Moduler AB och SWATAB vilket har utmynnat i den första miljövänliga tvättmodulen från tillverkaren ReCap. Tvättstugan är utrustad för upp till 30 hushåll och invigdes den 30 november hos Telge Bostäder.

Fördelarna med den patenterade tekniken från SWATAB med avjoniserat vatten där inga tvättmedel behövs är många, berättar Miele: Det går fortare att tvätta, kräver mindre vatten och energi eftersom vattnet inte behöver värmas upp, och dessutom reduceras utsläppet av tvättmedel i avloppsvatten helt. Tvättmaskinerna håller också längre utan användning av tvättmedel.

Miele Professional berättar att utrustningen i tvättmodulen består av sparsamma och effektiva produkter med extra låg förbrukning:
* Tvättmaskiner PW 6065 Vario
* Värmepumpstumlare PT 7137 WP
* Det mycket energisnåla torkskåpet TS 2120 WP
* Varmmangel HM 16-83

Miele förklarar att man har anpassat tvättprogrammen till SWATAB:s teknik, något som också bidrar till minskad användning av vatten. Efter den första installerade tvättmodulen hoppas Miele Professional att tillsammans med sina samarbetspartners få möjligheten att bidra till att fler upptäcker fördelarna med de nya miljövänliga tvättmodulerna.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone