Näthandlaren Tretti öppnar butikskedja

Tretti-butik

Näthandlaren Tretti meddelade 24 september att man tar klivet från att vara en renodlad e-handelsplats till att starta upp fysiska butiker runt om i Sverige. Samtidigt tecknar företaget avtal med tyska Nobilia, som är Europas största leverantör av kök.

– Vi vill fortsätta växa och då är kombinationen näthandel och fysiska butiker oslagbar. Kökslösningar ställer dessutom högre krav på installationshjälp och rådgivning, och då vill vi finnas även fysiskt i kundens närhet, säger Esben Aabenhus, CEO WhiteAway Group, som sedan 2016 äger Tretti.

Tretti ägs av danska WhiteAway Group, där man redan idag kompletterar näthandeln med butikskedjan Skousen. I Sverige väljer man att använda det inarbetade varumärket Tretti när man även här öppnar en butikskedja.

– När vi nu öppnar fysiska butiker har vi lagt mycket kraft på att hitta samarbetspartners med lång erfarenhet av vitvaror och kök. Även om våra kunder ofta är väldigt pålästa när de handlar hos oss, så kan erfarna yrkesmänniskor tillföra ytterligare värde. Det krävs idag gedigna kunskaper för att lotsa en kund hela vägen till en färdig kökslösning av högsta kvalitet till rätt pris, säger Esben Aabenhus.

I början av januari kommer en Flagship Store att öppna på Kungsgatan i Stockholm. Ytterligare öppningar i sju orter är planerade under första halvan av 2020. Målsättningen är att bygga upp ett rikstäckande butiksnät i de större städerna i Sverige och samtidigt öka koncernens marknadsandel online från dagens dryga 40 procent.

– Vi går emot trenden med butiksnedläggningar och kommer säkert att behöva nyanställa, men framförallt kommer vi att säkra sysselsättningen för väldigt många duktiga yrkesmänniskor i Sverige. Vi har lagt stor vikt vid att hitta partners runt om i landet med lång erfarenhet av att driva fysiska butiker, säger Esben Aabenhus.

Köksleverantören Nobilia är ett över 70 år gammalt familjeföretag från Tyskland som idag är en av världens största kökstillverkare. Nobilia ligger därför långt fram vad gäller design, tillverkning och logistik, men även när det kommer till certifieringar för miljöpåverkan och hållbara materialval. Tack vare avtalet med Nobilia kommer Tretti att bli en helhetsleverantör av vitvaror och kök.

– Det känns som perfekt timing att komplettera den väletablerade nätbaserade vitvaruaffären med fysiska butiker och kökslösningar från Nobilia. Våra erfarenheter från Danmark, att skapa en rikstäckande kedja med hjälp av lokala och drivna franchisetagare, känns logisk att applicera även här i Sverige när Tretti tar steget och blir en butikskedja, avslutar Esben Aabenhus.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone