Ny hållbarhetschef på Electrolux

Electrolux-Vanessa_Butani

Den 1 maj tillträder Vanessa Butani, nuvarande hållbarhetschef för Electrolux affärsområde Europa, rollen som global hållbarhetschef på Electrolux, meddelar företaget, och berättar att hon kommer att ersätta Henrik Sundström som går i pension.

Vanessa Butani kommer att leda Electrolux arbete med hållbarhetsramverket For the Better 2030, som täcker hela leveranskedjan, från operativ verksamhet och produkter till att hjälpa konsumenter att leva mer hållbart genom Electrolux produkter.

– Det här är en fantastisk möjlighet att få arbeta tvärs över hela organisationen för att driva vår hållbarhetsagenda. Vi har ambitiösa, men realistiska mål och jag ser fram emot att få driva positiv förändring både inom Electrolux och i våra konsumenters vardag, säger Vanessa Butani.

I sin nya roll kommer Vanessa Butani att ingå i Electrolux Consumer Experience ledningsgrupp och hon rapporterar till Ola Nilsson, Chief Experience Officer.

– Jag är verkligen glad över att Vanessa nu ansluter till teamet. Hon kommer att ha en nyckelroll i arbetet med att ta Electrolux hållbarhetsagenda till nästa nivå. Genom Vanessa kommer Electrolux att ha en stark röst som ett ledande företag inom hållbarhet och en tydlig länk till våra konsumenter när det handlar om att tydliggöra vårt hållbarhetsarbete, säger Ola Nilsson.

Vanessa Butani har lång erfarenhet inom hållbarhetsområdet, och under en tidigare åttaårsperiod på Electrolux hade hon flera ledande roller inom hållbarhet och connectivity. Efter tre år utanför Electrolux återvände hon till bolaget i januari i år för att leda hållbarhetsarbetet för affärsområde Europa. Hon efterträder nuvarande hållbarhetschef Henrik Sundström som går i pension efter 36 år på Electrolux.

– Henrik har haft en helt avgörande roll i arbetet med att etablera Electrolux som en global ledare inom hållbarhet. Vi skulle inte vara där vi är idag utan hans gedigna arbete i flera olika roller inom bolaget. Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta att inspirera och driva diskussionen med tanke på hans kunskap och insikter, säger Ola Nilsson.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone