Ny miljardupphandling av vitvaror

generell-vitvaror

HBV meddelar att det efter sommaren har blivit dags för annonsering av HBV:s nya upphandling av Vitvaror 21-101. Med en beräknad omsättning på drygt 600 miljoner kronor årligen, är den en av Sveriges största ramavtalsupphandlingar. Senast 2020-09-07 ska på- eller avanmälan till denna upphandling vara registrerad hos HBV, och ansvarig inköpsstrateg är Jonas Löfgren.

Upphandlingen Vitvaror 21-101 omfattar produkter såsom spisar, hällar, ugnar, kyl-, frys- och kyl-/frysskåp, mikrovågsugnar, diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt gasspisar. Upphandlingen gäller för inköp av vitvaror i huvudsak till landets kommunala bostadsföretag men också till andra kommunala verksamheter med behov av vitvaror.

Planerad avtalsstart är 2021-01-21. Avtalstiden är två år med möjlighet för HBV till en eller flera förlängningar. Den sammanlagda avtalstiden inklusive förlängningar kan maximalt bli fyra år.

HBV om HBV
HBV (Husbyggnadsvaror) är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Vi genomför samordnade upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Med drygt 180 ramavtal hjälper vi dagligen våra medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster.

Vi startade 1952 och är en ekonomisk förening som ägs av medlemsbolagen; Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Vi lyder under offentlighetsprincipen och är ett offentligt organ. Vår övergripande uppgift är att främja medlemsbolagen ekonomiska intressen. Att vi årligen omsätter 2,6 miljarder kronor vittnar om våra framgångar.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone