OBH Nordica lanserar dammsugare

OBHNordica-XtremPower4A+

OBH Nordica meddelar att man sedan 2002 varit en av de största tillverkarna inom den nordiska hushållsproduktbranschen, och att man genom moderbolaget Groupe SEB är en global spelare inom samma kategori. Från matberedning till kläd- och hårvård, har OBH Nordica nu tagit steget till en helt ny produktkategori på den nordiska marknaden, och lanserar en serie om 16 dammsugarmodeller.

Modellerna som nu lanseras är redan marknadsledande i Europa under varumärket Rowenta, och är bland annat kända för sin höga kvalitet och prestanda trots att de är mycket tystgående, berättar företaget, och förklarar att de sladdlösa skaftdammsugarna dessutom erbjuder smarta accessoarer och lösningar perfekta för hushåll med husdjur samt allergier.

– Vad som skiljer våra modeller från konkurrenterna är tankesättet i själva designprocessen. Vi vet att konsumenter vill ha dammsugare som är tystgående, utan att behöva kompromissa med prestandan. Därför fokuserar vi först på att skapa en kraftfull produkt, och tittar därefter på vad vi kan göra för att göra modellen tystare. Många av våra konkurrenter tänker åt det omvända hållet, säger Sten Schwalbe, marketing director på OBH Nordica.

Under 2019 kommer hela 16 modeller att lanseras inom fyra underkategorier: påsdammsugare, påslösa dammsugare, sladdlösa skaftdammsugare för golv samt sladdlösa skaftdammsugare för golv till tak.

OBH Nordica meddelar att de är självsäkra i att nyckelmodellerna, som redan tagit Europa med storm, kommer att få en självklar plats även i de svenska hushållen, och spar inte på löften om dess kvalitet.

Air Force All in One 460 lanseras som den smartaste dammsugaren i Sverige, medan Air Force Extreme Silence + skall klara sladdlös städning i upp till 65 minuter. Silence Force 4+ är enligt företaget en oöverträffad kombination av prestanda och lågt ljud, precis som Silence Force Cyclonic 4A, som dessutom saknar påse.

Företaget meddelar att lanseringen av dammsugare skall stärka OBH Nordicas position som tillverkare av innovativa produkter med snygg, nordisk design till ett rimligt pris.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone