Philips säljer affärsområdet hushållsapparater

Philips-Speedpromax

Philips meddelade 25 mars att företaget säljer sitt affärsområde “Domestic Appliances” till det globala investeringsföretaget Hillhouse Capital. Köpeskillingen anges vara 3,7 miljarder Euro och ett 15-årigt varumärkeslicensavtal motsvarar ett beräknat värde på cirka 0,7 miljarder Euro, vilket resulterar i ett totalt transaktionsvärde på cirka 4,4 miljarder Euro.

Transaktionen förväntas slutföras under tredje kvartalet 2021 och “Domestic Appliances” kommer att vara en avvecklad verksamhet i Philips finansiella rapporter från och med första kvartalet 2021.

Philips “Domestic Appliances” omsatte 2020 omkring 2,2 miljarder Euro inom kök, kaffe, klädvård och hushållsapparater – och bland produkterna finns till exempel Airfryer, helautomatiska espressomaskiner med LatteGo, Perfect Care Elite steam generator, Air Purifier och SpeedPro Max dammsugare. Affärsområdet sysselsätter cirka 7000 anställda globalt.

– Jag är övertygad om att vi tillsammans med Hillhouse Capitals e-commerce, supply chain och digitala expertis kommer att ha en utmärkt position att fortsätta ge meningsfulla innovationer till konsumenternas hem. Baserat på vår marknadsledande produktportfölj, breda konsumentbas och R&D-förmåga är vi angelägna att fortsätta stödja familjer och individer att leva hälsosammare och lyckligare liv. Vi ser fram emot att arbeta med Hillhouse för att tillvarata ytterligare tillväxtmöjligheter, säger Henk de Jong, VD för Philips Domestic Appliances.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone