Refrigerdating – hitta kärleken via kylskåpet

Samsung-Refrigerdating

Samsung Electronics Nordic meddelar att man för att göra det lättare för singlar att hitta den rätte har tagit fram dejtingtjänsten Refrigerdating. Till skillnad från mer traditionella dejtingtjänster, där profilen ofta består av en porträttbild, presenterar man sig på Refrigerdating istället genom en bild på insidan av sitt kylskåp.

– Dagens teknik gör det möjligt att både underlätta och skapa mervärde i människors vardag – med vår kylskåpsserie Family Hub kan man enkelt hålla koll på innehållet i sin kyl direkt i telefonen. När vägen till kärlek dessutom sägs gå via magen blir det också naturligt att sätta detta på prov på riktigt och fråga sig vad våra kylskåp egentligen säger om oss, när vi inte förskönar och lägger filter på våra profilbilder. Förhoppningsvis blir bilden lite mer representativ för vem personen faktiskt är, säger Mathias Johansson, Nordic Training and Communications Manager Home appliances Samsung Norden.

Mat har genom alla tider varit starkt sammankopplat till kultur och vilka vi är som individer, eftersom det ofta avspeglar även andra intressen, anger Samsung, och berättar att en person som har ett väldigt stort träningsintresse kan ha proteinshakes i sin kyl, medan en sann livsnjutare kan ha fyllt sitt kylskåp med ostron och champagne och den upptagne kanske knappt använder sitt kylskåp. På det sättet låter Refrigerdating singlar presentera sig själva med hjälp av en tydligare identitetsmarkör.

– Det vi delar med oss av på sociala medier är ofta en bild av vad vi vill vara, snarare än de vi faktiskt är. Många upplever att dagens dejtingkultur präglas av en ytlighet som i slutändan även kan påverka den egna självbilden, vilket i sin tur kan göra mötet med en potentiell kärlek svårare än nödvändigt. Refrigerdating är ett roligt sätt att göra det enklarare för singlar att presentera sig på ett mer ärligt sätt och bjuda in till spännande samtal där paren lär känna varandra enklare, utan filter och redigerade bilder, säger Charlotte Sander, samtalsterapeut och grundare av relationsexperten.se.

Refrigerdating finns tillgänglig på www.refrigerdating.com från och med den 15 januari och är gratis. För att kunna finna sin kärlek via Refrigerdating behöver man ladda upp en bild på insidan av sitt kylskåp på Refrigerdating.com. Tjänsten är baserad på Swipe-tekniken där användarna antingen drar åt höger (för att gilla) eller vänster (för att ogilla). För att kunna ta kontakt och skriva till personer i dejtingplattformen måste man matcha med varandra, vilket innebär att båda måste ha tryckt “gilla” på respektives bild.

Ingen användardata sparas i syfte för något annat än att skapa möjligheten för att hitta kärleken, anger Samsung, och berättar att Refrigerdating är en del av företagets koncept Kitchen Lovers, som man kan läsa mer om här.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone