Samarbete: Wilfa & Svenska Kocklandslagen

Wilfa-ProBaker

I resan mot Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics behöver de båda landslagen i matlagning, Juniorkocklandslaget och Kocklandslaget, starka partners för att göra lagens insatser kända för svenska folket, meddelar Wilfa, och berättar att det här är ett hjärteprojekt för dem samt att de har förberett sig väl inför samarbetet med Svenska Kocklandslagen men att de tålmodigt fick vänta fram till den här fyraårsperioden när det tillsätts nya lag.

– Det passar utmärkt då vi nu kan få testa vår kraftmaskin med hjälp av landslagen. Deras proffsmatlagning blir en stark inspiration för alla våra matlagningsintresserade konsumenter, säger Mattias Forsell, VD för Wilfa.

Wilfas nya köksmaskin ProBaker har tagit fem år att utveckla och företaget har lagt ned över 20 miljoner i utvecklingskostnader för att på allvar ta upp kampen på köksmaskinmarknaden. Inspiration har hämtats från professionella maskiner och den har en unik styrka eftersom hela armens kraft går direkt ner i skålen, meddelar företaget, och berättar att den har en sju liters skål, dubbel rotering av både skål och arm, 20 hastighetslägen, en 700 kW motor och dessutom vidare utrymme mellan arm och skål för att hälla i långsamt under vispning. Maskinen har dessutom en skandinavisk, avskalad och ren design vilket gör den lätt att rengöra.

– Vi behöver hållbara, starka samt smidiga maskiner som kompletterar våra restaurangmaskiner. Det är med glädje vi inleder det här samarbetet och ser fram emot att få skapa inspirerande recept för svenska hemmakockar, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.

Wilfa avser att lansera maskinen i maj och då har de Svenska Kocklandslagen en central roll med hjälp av filmer och receptinspiration. Samarbetet omfattar hela Wilfas sortiment, bland annat stavmixers, blenders, kaffebryggare som behövs under långa timmars träning samt våffeljärnet – som är lite av en rolig uppgift att skapa innovativa recept med för lagen.

Just nu pågår rekrytering av de båda lagen och de ska presenteras den 25 mars vid en presskonferens.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone