Smeg förvärvar företaget La Pavoni

LaPavoni-EspertoEdottoEsped_GiottoGuruGevgr

Smeg meddelade 26 september att man förvärvar La Pavoni, ett historiskt företag i tillverkningen av kaffemaskiner för hemmaanvändare och proffs.

La Pavoni grundades 1905 och har sitt säte i Milano. Företaget har blivit den främsta producenten av espressomaskiner genom att konkurrera i ett exklusivt marknadssegment med hjälp av kvaliteten på sina produkter och raffinerad estetik, anger Smeg, och berättar att samma filosofi följs än i dag och detta skall ge synergier som berikar båda företagen.

I strategiska termer gör förvärvet det möjligt för de två företagen att dela sina kunskaper om och gemensamma kärlek till sina produktlinjer, där stor vikt läggs på design och detaljer samtidigt som man stärker den kvalitetsmärkning som Made in Italy utgör, anger företagen.

I transaktionen assisterades Smeg Group av Mediobanca som finansiell rådgivare, av Pedersoli Studio Legale som juridisk rådgivare och av Deloitte för aspekterna av företagsbesiktning. La Pavoni assisterades av Banca Euromobiliare som finansiell rådgivare och av Studio Russo De Rosa e Associati som juridisk rådgivare.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone