Smeg lanserar samarbete med Disney

Smeg-DisneyMussePigg

För att markera ett år som kännetecknas av jubileum – 70-årsjubileum som företag – har italienska Smeg samarbetat med Disney, för att skapa ett specialdesignat kylskåp i begränsad upplaga.

Efter att ha tidigare samarbetat med Dolce & Gabbana, Mini och Veuve Cliquot och många andra, har Smeg arbetat tillsammans med Disney för sitt senaste samarbete. För att fira partnerskapets speciella karaktär kommer det bara att finnas totalt 90 kylskåp i den begränsade upplagan.

Smegs FAB28-kylskåp levereras med en originalritning på en av Disneys mest ikoniska karaktär, Musse Pigg, som också firar en milstolpe i år, sitt 90-årsjubileum.

Båda varumärkena är synonymt med att föra familjen tillsammans, anger Smeg, och berättar att för dem ligger hjärtat i företaget fokus på matlagning, familj och underhållning, medan kärnan i Disney är att förena människor i alla åldrar i skratt, optimism och hopp.

Med en “True Original” skräddarsydd skiss av Musse Pigg har varje kylskåp av de begränsade upplagorna FAB28RDMM3 en bild av Musse som sträcker sig efter kylens handtag. 90 kylskåp kommer att produceras, ett för varje år sedan Musses debut 1928. Varje kylskåp är dekorerat med en silverplåt med skåpets unika nummer.

Estetiskt sett är FAB28 Smegs mest erkända design, berättar företaget – omedelbart identifierbart på grund av sina mjuka kurvor och 50-tals inspirerade design banade det vägen till en kylrevolution i slutet av 1990-talet. Sedan dess har det blivit ett globalt fenomen. Interiören består av justerbara glashyllor, kromhylla, LED-lampor, ett isfack och en Life Plus-låda, som håller frukt och grönt fräschare längre. Varje FAB28 har en total bruttokapacitet på 281 L och en energiklass på A +++.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone