Swish en av flera nyheter i betallösningen Easy

DIBS_Nets-Swish

DIBS och Nets meddelaratt deras betallösning Easy har utvecklats med flera nya smarta funktioner som gör betalning på nätet ännu enklare – nu kan konsumenter till exempel betala med Swish eller välja delbetalning direkt i checkouten.

– Swish och delbetalning är bara några av de nya funktionerna i vår betallösning Easy som nu är ännu starkare i konkurrensen. Vi är på en spännande resa för att hela tiden förbättra upplevelsen för både kunden som betalar och för den som tar betalt, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på Netsägda DIBS.

Easy är DIBS och Nets nya checkout som skall göra e-handel enklare för nordiska webbutiker och konsumenter, bland annat genom att samla alla betalsätt i ett flöde och låta konsumenter och företag betala blixtsnabbt och direkt på webbutikens kassasida. Hundratusentals nordiska konsumenter kan betala med bara ett klick hos de över 1000 anslutna webbutikerna. DIBS och Nets satsar stort på att utveckla Easy i rasande fart och flera nya funktioner har lagts till den senaste tiden – alla med syftet att göra det enklare och mycket snabbare att betala och ta betalt, anger företaget.

Swish, som har sju miljoner privatanvändare, blir allt mer populärt att använda av svenskarna även för att betala på nätet och nu är betalsättet helt integrerat i Easy. Swishcertifikatet är ordnat av DIBS och telefonnumret sparas och förifylls i alla webbutiker som använder Easy. Swishbetalningarna kommer i samma avstämning och rapport som kort, faktura och delbetalning för enklare avstämning.

DIBS och Nets berättar om fler nyheter i Easy:
* Delbetalning direkt i checkouten – möjlighet att välja delbetalning i kassan. Kunderna betalar ett fast belopp varje månad fram till att hela köpet är betalt, medan webbutiken får betalt för hela köpesumman direkt. Detta kan ge fler genomförda köp till ett högre genomsnittligt ordervärde och passar särskilt bra vid försäljning av produkter med högt snittbelopp.

* Abonnemangsbetalningar – möjlighet för kunderna att betala automatiskt varje månad vid prenumerationer och olika abonnemang.

* B2B-checkout – en anpassad checkout som gör det lika enkelt att betala för företag som för konsumenter. Använd kort eller faktura och möjlighet att spara flera kort, leveransadresser och fakturauppgifter.

* Vipps – på samma sätt som Swish är ett viktigt betalsätt i Sverige har Vipps tagit norrmännen med storm. I Easy checkout får konsumenterna samma fördelar som med Swish – förifyllt telefonnummer, betalningarna i samma avstämning som övriga betalningar och ingen ytterligare teknisk integration.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone