Tid tillsammans med hjälp av teknikens magiska värld

Elgiganten-TidTillsammans

Elgigantens julkampanj ifjol uppmuntrade till tid tillsammans, meddelar företaget, och berättar att efter att ha analyserat vad som faktiskt blev storsäljarna under julhandeln kan det konstateras att det blev produkter som, på ett eller annat sätt, möjliggör just detta.

Sättet vi umgås på har förändrats med tiden, menar Elgiganten, och berättar att detta blir extra tydligt när man ser närmre på sättet som barn och unga umgås på idag, där stor del av gemenskapen och leken finns online. I Elgigantens Tekniktrubbelrapport som lanserades ifjol framgår det att 39 procent av svenskarna tror att det är svårt för föräldrar att ha översikt över barnens digitala liv. Med hjälp av teknik och digitala verktyg kan man bjuda in varandra till sin egen värld, något som Elgiganten menar kan ge föräldrar möjligheten att bli delaktiga i sina barns digitala liv.

– Ju stressigare samhället blir, desto tydligare blir det också att vi måste ta tillfället i akt och spendera mer tid tillsammans. Men på samma gång har gränserna för vad tid tillsammans faktiskt är blivit otydliga. Virtuell tid tillsammans kan vara mer värdefullt för vissa än att ses “irl”, säger Camilla Everberg, marknadschef på Elgiganten.

Exempel på hårda klappar som ökat i försäljning hos Elgiganten är robotdammsugare, träningsklockor och gamingtillbehör. Med en robotdammsugare får man mer tid över för varandra, med träningsklockor kan man göra löpning till tid tillsammans och med gamingprylar kan man bjuda in varandra till sin egen digitala värld.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone