Unga utforskar lösningar för hållbara hem

Electrolux-Jonas_Samuelsson_2021

Electrolux meddelade den 12 maj att man i ett öppet brev bjuder in ungdomar från hela världen att tillsammans med bolaget och framstående change-makers utforska lösningar för framtidens hållbara hem. Syftet med projektet är att lära sig mer om ungas förhoppningar, drömmar och farhågor för att kunna utveckla lösningar som möter deras förväntade behov 2030.

Electrolux anger att man genom sin vision och ambitiösa mål för 2030 vill bidra till ett bättre och mer hållbart sätt att leva världen över. Som ett led i detta väljer Electrolux nu att samarbeta med unga för att tillsammans hitta lösningar som möter framtida generationers behov när det handlar om hållbara hem. Genom att lyssna till den unga generationen, och lära sig mer om vilka förhoppningar, drömmar och farhågor de har inför framtiden, hoppas bolaget kunna bidra med fler lösningar.

Tillsammans med Electrolux innovationshub kommer ungdomarna att samarbeta med etablerade experter och change-makers inom hållbarhetsområdet för att på så sätt ge olika perspektiv på de förutsättningar som krävs för att skapa ett mer hållbart hem. Tillsammans ska gruppen till att börja med utforska framtiden för hållbart mode och klädvård.

– Vi vill lyssna på de unga som kommer att bilda sina egna hem inom en nära framtid för att lära oss mer om deras förhoppningar och drömmar. Unga människors ambitioner, val och beteenden kommer att spela en avgörande roll för utvecklingen av det hållbara hemmet. Vi vill ge dagens unga, de som äger framtiden, en chans att vara med och definiera den, säger Jonas Samuelson, VD Electrolux.

I det öppna brevet, som undertecknats av Electrolux VD Jonas Samuelson, bjuder företaget in ungdomar mellan 15 och 20 år från hela världen att söka för att kunna bli del av initiativet. Samtidigt genomför Electrolux en global undersökning där närmare 14 000 ungdomar inom samma åldersgrupp får svara på frågor om hur de ser på sina framtida hem. Insikter från undersökningen kommer att ligga till grund för ungdomarnas arbete tillsammans med change-makers och Electrolux innovationshub, och även för de innovationer som Electrolux har som ambition att ta fram.

Bilden ovan: Jonas Samuelson, VD Electrolux.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone