Uppkopplade hem på CES i Las Vegas

HS_Kim_Samsung-CES2019

Samsung visade på CES 2019 bland annat upp framtiden för uppkopplade hem och ett nytt samarbete med Apple.

En av de större nyheterna som Samsung presenterade på sin presskonferens 7 januari var att Bixby blir en skalbar öppen AI-plattform tillgänglig för fler smarta produkter. Bixby kommer bland annat att finnas i årets modeller av företagets premium-TV, smarta produkter som kylskåp, tvättmaskiner, mobiler samt AI-högtalare, och Bixby expanderar dessutom till en ny digital cockpit för bilar.

– Samsung firar 50 år och under de senaste fem decennierna har vi varit hängivna att leverera meningsfulla innovationer till konsumenter världen över. Vi tar nu nästa steg i att göra vår vision om ett uppkopplat liv till verklighet, säger HS Kim, President and CEO of Consumer Electronics Division, Samsung Electronics.

Under mässan introducerade Samsung ett flertal nya innovationer som alla skall underlätta vardagens sysslor och erbjuda en mer personlig användarupplevelse.

Samsung meddelade att man uppdaterat Family Hub till att bli mer intuitiv och intelligent, och med Bixbys röstkommando skall man bland annat kunna sätta på ugnen, söka efter recept och lägga till artiklar på sin shoppinglista. Bixby-funktionen kommer även att finnas tillgänglig för de tidigare versionerna av Family Hub via en automatisk uppdatering.

Företaget presenterade nya TV-modeller och tillkännagav även nyheter i sin smart-TV-plattform, där det bland annat kommer en app för Apple iTunes Movies och stöd för Apple AirPlay2.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone