Wilfa blir distributör av Stadler Form

Wlfa-Stadler

Wilfa meddelade 28 maj att man blir exklusiv distributör i Skandinavien för schweiziska Stadler Form, vars produkter förbättrar inomhusluft och klimat, och att man nu har nordens vassaste produktportfölj med luftfuktare, luftrenare och fläktar.

Stadler Form har utvecklat, designat och producerat produkter för bästa rumsklimat sedan 1998, och samarbetet gör Wilfa till en komplett leverantör av produkter för ett bättre inomhusklimat, anger företaget.

Fler och fler uppmärksammar problemet med förorenad inomhusluft, meddelar Wilfa, och berättar att forskning visar att avgaser och förorenad luft kan försämra barn och ungas psykiska hälsa och kognition – problem som inte minst förekommer inomhus. Få är medvetna om att inomhusluften kan innehålla flera hundra föroreningar och är i genomsnitt fem gånger mer förorenad än utomhusluften, anger Wilfa, och förklarar att åtgärdad inomhusluft ger många fördelar och minskar bland annat risken för allergier.

– Vi blir allmänt mer medvetna om hur vår inomhusluft och klimat påverkar hälsa och välbefinnande. Stadler Forms produkter blir ett viktigt tillskott för att möta marknadens efterfrågan. Wilfa kan nu erbjuda ett heltäckande sortiment av produkter för att möta marknadens varierande behov av ventilation, luftfuktning, luftavfuktning och luftrening, säger Mattias Forsell, VD för Wilfa Sverige AB.

Wilfa erbjuder Stadler Forms hela produktsortiment från och med första juni 2019 via sitt ordinarie återförsäljarnätverk.

Stadler Form anger att man utvecklar eleganta och användbara produkter för användning i design- och kvalitetsmedvetna hushåll, samt att man arbetar passionerat med innovation och fokus på att förbättra luftkvalitet och inomhusklimat. Företaget har vunnit flertalet utmärkelser, inte minst gällande innovativ design.

– Nu tar Stadler Form ett viktigt steg tillsammans med Wilfa på den skandinaviska marknaden. Wilfa delar vår passion för ett bättre inomhusklimat och luftkvalitet för ett bättre välbefinnande, och vi ser fram emot många år av ett nära samarbete för att förbättra inomhusmiljön för de nordiska hushållen, säger Martin Stadler, CEO och grundare av Stadler Form.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone