Wilfas Ego-knivar i tre varianter

Wilfa-Ego1948_VG-10

Wilfas huvudområde är elektriska hushållsmaskiner som hör hemma i köket, men företaget har nu även kastruller, stekpannor och knivar under varumärket Ego1948 i sitt sortiment.

Mattias Forsell, VD Wilfa Sverige, berättar att Wilfa har underlättat och förbättrat i hemmen sedan 1948, därav namnet på den nya serien grytor, kastruller och knivar som lanserades i oktober – framtagna med norska (grytor/kastruller) och danska kocklandslaget (knivar).

Knivarna lanseras i tre varianter med tyskt, svenskt och japanskt stål och i kit om sex knivar.

Toppserien VG10 har japanskt stål i 67 lager, med HRC 60 hårdhet. Att balansen är korrekt vid arbete har varit viktigt vid utvecklingen, berättar Mattias Forsell. De svenska knivarna har HRC 58 Sandvik stål i ett lager och de tyska har hårdhet HRC 54-56, och de lanseras även i blisterförpackning för enkel och säker exponering i butik.

Nedan berättar Wilfa mer om de tre knivserierna.

Ego1948 – VG-10
VG-10 är ett japanskt rostfritt stål med extremt god kanthållning och med stark korrosionsbeständighet. Det är hårt (härdat till HRC 60±2) och kommer att hålla sig skarpt och vasst under mycket lång tid. Den vackra ytan skapas tack vare de 67 lagren av damaskusstål. Kärnan består av ett rostbeständigt VG-10-stål, omgiven av stålskikt på varje sida. Det vackra stålet lindat runt den mycket hårda kärnan i VG-10-stål gör kniven otroligt vass och hållbar och samtidigt vacker. Handtaget är tillverkat i exklusiv Pakkawood och ligger mycket bekvämt i handen, oavsett om du är högerhänt eller vänsterhänt. Denna klassiska kniv är det rätta valet för den kvalitetsmedvetna kocken som önskar ett perfekt resultat. Designen ger rätt balans och vinkel för optimal skärprestanda. Ego1948 är designad i Norge av Wilfa. Resultatet är slutligen framtaget i samarbete med professionella kockar som avgjort bladegenskaper, handtagsgrepp och balanspunkt.

Ego1948 – Sandvik Series
Sandvikknivarna tillverkade i Sandviks mest välbalanserade knivstål med utmärkt kantprestanda ger fantastiskt skarp egg, hög hårdhet, exceptionell styrka och god korrissionsbeständighet. Av våra knivserier är Sandvik-serien den enklaste att efterslipa för att återfå fantastisk skärpa. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål + G10, med en centrerad balanspunkt, designat för hög bekvämlighet för att kunna användas under lång tid. Designen ger rätt balans och vinkel för optimal skärprestanda. Stålet är härdat till 58±2, eggens slipvinken är 15° för optimal skärpa.

Ego1948 – Wilfa 1948
Bekvämt handtag designat i Norge med ett knivblad som är tillverkat i hårt och högkvalitativt tyskt stål. Mycket skarp kniv redo att användas direkt, hög hårdhet, exceptionell styrka och god korrosionsbeständighet. Det klassiska handtaget ger kniven en bra balans, handtaget är både ergonomiskt och vackert.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone